اختلالات عملکرد جنسی در میان مردان و زنان متاهل بسیار شایع است. برخی از این اختلالات میتواند به بیماری های پیش زمینه ای مربوط شود. برای نمونه بیماری قلبی میتواند در بسیاری از جهات بر روی کیفیت رابطه ی جنسی تاثیر گذار باشد. اختلالات جنسی میتواند ریشه های هورمونی، رفتار شناسی جنسی و کمبود توان جنسی را شامل شود.
4 نوع اختلال عملکرد جنسی وجود دارد که در زیر بدان میپردازیم:
مشکلات و اختلالات میل جنسی
میزان علاقه مندی به برقراری روابط جنسی در سرشت هر انسانی متفاوت است. این موضوع میتواند وابسته به ژنتیک، سبک زندگی، چالش های پیش رو و توان بدنی باشد. در این بین از نظر علمی سنجش مقدار تستوسترون در مردان و پروستروژن در زنان میتواند بیانگر میزان علاقه مندی را دقیق تر نشان دهد.
در کاهش میل جنسی عوامل زیادی نظیر تنش در روابط، کندی در حرکت جریانات خونی، افسردگی، ترس و خستگی دخیل هستند.
این اختلال بعنوان یک چالش اصلی میتواند افراد را با مشکلات زیادی در رابطه ی زناشویی مواجه سازد. اصلاح این مورد به میزان آمادگی و قبول خطای هر فرد و نگرش به پایان دادن آن مربوط میشود.
اختلال در برانگیختگی جنسی
میزان برانگیختگی از نوع نگاه و حالات بدنی کاملا قابل رویت است. برای مثال مردی که برانگیخته میشود نعوظش در حالت حدااکثری قرار میگیرد. با اینحال تمامی آقایان ممکن است نتوانند در نعوظ ثبات داشته و یا اینکه قدرت نعوظی را افزایش دهند.
زنان نیز بدلایل افسردگی از شدت برانگیختگی میتوانند رنج ببرند. در برانگیختگی واژن زنانه خیس شده و او را برای سکس وسوسه میکند. همه چیز میتواند وابسته به شرایط سنی، آب و هوایی و البته میزان علاقه مندی بین ذوجین متفاوت باشد.
هنگامی که فردی دارای اختلال برانگیختگی است، ممکن است به فعالیت جنسی علاقه مند باشد، اما نتواند از آن رضایت جسمانی دریافت کند.
اختلالاتی در شدت ارگاسم
مردان و زنانی که طی یک رابطه ی جنسی هات و نسبتا استاندارد نمیتوانند ارگاسم را تجربه کرده و یا اینکه بسیار سخت بدان دست پیدا میکنند.
دلایل اصلی این نوع اختلال در موارد زیادی میتواند به استرس ها، دردهای مقاربتی، خستگی و تغییرات هورمونی مربوط شود.
درد در روابط جنسی اصلی ترین اختلال عملکرد جنسی
در در رابطه ی جنسی میتواند کاملا بر نوع لذتها اثرات مثبتی داشته باشد. زنی که بدلیل خشکی واژن نیمتواند در دخول ها حس خوبی دریافت کرده و مدام از ادامه رابطه ی پرهیز میکند. یا مردی که بدلیل بیماری هایی که میتواند روی آلتش داشته باشه نمیتواند لذت رابطه را برای خود پدیدار کند.
به نقل از وبسایت beaumon در زنان، درد ممکن است ناشی از خشکی واژن، واژینیسموس (شرایطی که بر عضلات واژن تاثیر می گذارد)، عفونت های دستگاه ادراری (UTIs)، تغییرات هورمونی در دوران یائسگی و سایر شرایط ایجاد شود. در مردان، درد ممکن است ناشی از بیماری پیرونی (آسیب فیزیکی به آلت تناسلی)، عفونتهایی مانند عفونت ادراری، پروستاتیت و عفونتهای مخمری، تبخال تناسلی و بیماریهای پوستی باشد. اگر علائم یا علائمی از هر نوع اختلال عملکرد جنسی دارید، با پزشک خود صحبت کنید. درمانهایی وجود دارد که ممکن است به شما کمک کند.
مقالات مشابه را در زیر بخوانید :
اشتهای جنسی را چگونه افزایش دهیم؟
بهترین قرص های ضد بارداری کدام ها هستند؟